fbpx

Bezoek de Lego winkel in Barcelona

Wat je moet weten over de grootste Lego-winkel in Spanje

Laatste update op 08-02-2024.

De Legowinkel in Barcelona, inmiddels een gevierd monument van de levendige cultuur van Barcelona, biedt al enkele jaren een complete LEGO-ervaring. Deze broedplaats van creativiteit, geïnspireerd door het rijke erfgoed van Barcelona op het gebied van architectuur, modernisme en mozaïeken, heeft de artistieke nalatenschap van de stad met de innovatieve geest van LEGO weten te verenigen. Gedurende zijn bestaan heeft de winkel de traditie van de LEGO vlaggenschipwinkels in ere gehouden, met charmante lokale accenten die zowel families als LEGO-liefhebbers aanspreken. Terugkijkend op zijn reis, staat de winkel niet alleen als een toonbeeld van fantasierijk spel, maar ook als een symbool van hoe traditie en innovatie naadloos kunnen samengaan. Het is een bestemming die blijft inspireren en enthousiasmeren bij elke gelegde steen, wat bewijst dat LEGO meer is dan alleen spelen – het gaat om het creëren van herinneringen in het hart van een van ’s werelds meest creatieve steden.

In Spanje biedt de LEGO Store in Barcelona de grootste selectie LEGO-producten.

Bezoek de Lego winkel in Barcelona. Met de beslissing om zijn volgende Europese vlaggenschipwinkel in Barcelona te openen, benadrukt LEGO Group de levendige cultuur en innovatieve geest van de stad. Deze uitbreiding verhoogt LEGO’s aanwezigheid in Spanje naar zes winkels, waarmee het zijn voetafdruk versterkt met twee locaties in Barcelona, twee in Madrid, een in Zaragoza en de nieuwste toevoeging in Sevilla.

Deze strategische zet verrijkt niet alleen het wereldwijde netwerk van LEGO, maar positioneert Barcelona ook als een opwindend nieuw centrum voor zowel lokale families als LEGO-enthousiastelingen wereldwijd. De keuze weerspiegelt LEGO’s voortdurende inzet voor groei en gemeenschapsbetrokkenheid, zoals blijkt uit hun indrukwekkende marktaandeel van 7,6% in Spanje aan het einde van 2020, samen met een jaarlijkse groei van 8,5% – een aanzienlijke toename van meer dan 5,6 miljoen euro.

Bezoek de Lego winkel in Barcelona

Bezoek de Lego winkel in Barcelona

In de LEGO-winkel in Barcelona, die zich uitstrekt over 800 vierkante meter, vindt u een wonderbaarlijke mix van modernisme en de rijke culturele tradities van Barcelona. Het ontwerp en de sfeer van de winkel brengen een eerbetoon aan de stijl van Antoni Gaudí. Deze fusie creëert een omgeving waar de geest van de Catalaanse cultuur, met zijn legendes en creativiteit, de fantasierijke wereld van LEGO ontmoet.

Onder de aangeboden artikelen bevindt zich een exclusief assortiment merchandise, waaronder een gedetailleerde LEGO-replica van het iconische Camp Nou-stadion van FC Barcelona en de Sagrada Familia. Deze specifieke items zijn een bewijs van de toewijding van de winkel om lokale trots en sportiviteit te vieren door de universele taal van LEGO.

Gelegen aan Passeig de Gràcia, nummer 9, is de LEGO vlaggenschipwinkel niet alleen een winkelbestemming maar ook een cultureel monument dat de fantasierijke wereld van LEGO verenigt met de artistieke ziel van Barcelona. Het is een plek waar elk bezoek een kans biedt om te verkennen, te creëren en geïnspireerd te worden.

Locatie:
Passeig de Gràcia, 9
Barcelona, 08007
Spanje
Telefoon: +34 931 03 48 48

Openingstijden:

  • Maandag: 9:30 – 21:00
  • Dinsdag: 9:30 – 21:00
  • Woensdag: 9:30 – 21:00
  • Donderdag: 9:30 – 21:00
  • Vrijdag: 9:30 – 21:00
  • Zaterdag: 9:30 – 21:00
  • Zondag: GESLOTEN

 

Hoe te bereiken:
De winkel is gelegen aan Passeig de Gràcia, een van de belangrijkste avenues van Barcelona, bekend om zijn winkels en prachtige architectuur. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder metro, bussen en taxi’s. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Passeig de Gràcia (bediend door lijnen L2, L3 en L4) en de winkel ligt op 5 minuten lopen van Plaza de Catalunya (bediend door lijnen L1 en L3).

Voor meer gedetailleerde aanwijzingen, inclusief specifieke buslijnen of wandelroutes vanaf uw startlocatie, kan het gebruik van een kaarttoepassing zoals Google Maps met het adres van de winkel persoonlijke begeleiding bieden.

De grootste lego winkel in Spanje

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Inhoudstabel: Bezoek de Lego winkel in Barcelona

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️