fbpx

Hoe werken de rode fietsen in Barcelona?

De charme van de rode fietsen in Barcelona

rode fietsen in Barcelona
De bekende rode fietsen in Barcelona

Artikel aangepast op 22-12-2023

De rode fietsen in Barcelona, ook bekent als Bicing, is gelanceerd in 2007 en is uitgegroeid tot de favoriete mobiliteitsoptie voor inwoners van Barcelona. Met meer dan 50.000 gebruikers in de eerste drie maanden blijft Bicing een centrale rol spelen in het stadsverkeer. Deze gids geeft je een compleet overzicht van Bicing – van aanmelden tot praktische tips voor gebruik.

Wat is Bicing en wie kan het gebruiken?

Bicing is een openbare fietsverhuurservice in Barcelona, ideaal voor korte afstanden binnen de stad. Het netwerk omvat ook elektrische fietsen, die toegankelijk zijn voor alle geregistreerde inwoners van Barcelona met een geldig DNI (voor Spanjaarden) of NIE (voor buitenlandse inwoners).

Geen fiets? Geen probleem!

Misschien heb je ze al zien rijden: de helder rode fietsen van Barcelona’s Bicing. Het is een openbaar fietsdeelsysteem dat in vele steden over de hele wereld populair is geworden. Voor slechts € 50 per jaar krijg je onbeperkte toegang tot deze rode fietsen in Barcelona. Ideaal om alle 10 de districten van Barcelona te ontdekken! Zolang je de fiets binnen een half uur terugbrengt, zijn er geen extra kosten. Let wel, dit speciale aanbod is exclusief voor inwoners van Barcelona. Dus, voordat jij je kunt aanmelden, heb je eerst je NIE (identiteitsnummer voor buitenlanders) nodig om je vervolgens in te schrijven voor het gebruik van de rode fietsen Barcelona. Woon je niet in Barcelona maar je wil toch graag een fiets huren met appje bekijk dan onze post app fietstverhuur in Barcelona.

Man op rode huurfiets Barcelona
Man op rode huurfiets in Barcelona

Hoe begin je met Barcelona Bicing?

 • Download de Smou app en meld je aan voor de Bicing-service.
 • Het duurt ongeveer 10 dagen voordat je Bicing-kaart binnen is, maar geen zorgen! Gebruik in de tussentijd gewoon de app.
 • Check de Bicing Map in de Smou app om te zien waar de dichtstbijzijnde rode fiets voor je klaarstaat.
 • Scan met Smou de QR-code van je gekozen fiets of scan je Bicing-kaart. Wacht tot het gele lichtje groen wordt en je bent klaar voor vertrek.
 • Na je rit, parkeer je fiets bij één van de 519 Bicing stations in de stad. Check met de Smou app of je je fiets goed hebt teruggebracht.

De voordelen en nadelen van Bicing Bacrcelona

In het hart van Barcelona, tussen de levendige pleinen en de kronkelende steegjes, speelt zich een interessant tafereel af. Het straatbeeld wordt gekleurd door de typerende rode fietsen die de inwoners gebruiken als hun vervoersmiddel. Dit systeem, genaamd Bicing, lijkt voor velen de perfecte oplossing. Maar net zoals bij een paella, waar sommigen dol zijn op de sappige garnalen terwijl anderen de chorizo prefereren, heeft Bicing smaken die bij iedereen in de smaak vallen, en andere die wat minder geliefd zijn. Benieuwd naar het recept van Bicing’s succes en de ingrediënten die sommigen liever overslaan? We hebben de voordelen en nadelen van de rode fietsen in Barcelona voor je op een rij gezet.

Voordelen rode fietsen Barcelona

 • Het is goedkoop. Voor slechts € 50 fiets je het hele jaar door de levendige stad.
 • Ze zien er geweldig uit en geven je een bepaalde nonchalante uitstraling.
 • Zorgen om fietsdiefstal? Die zijn er niet met de rode fietsen Barcelona. Zodra je je fiets hebt teruggebracht, hoef je er niet meer aan te denken.

Nadelen rode fietsen in Barcelona

 • Soms zijn er geen fietsen beschikbaar in jouw buurt.
 • De fietsen kunnen beschadigd zijn.
 • Het zijn geen sierlijke racefietsen. Ze zijn stevig, maar kunnen zwaar aanvoelen.

Kenmerken rode fietsen van Bicing

Verder zijn de banden van de rode fietsen van Bicing stevig, met dubbelwandige aluminium velgen en lekbestendige buitenbanden. De fietsen hebben slechts drie versnellingen, een verstelbare zadel en automatische verlichting. Ze zijn praktisch, maar niet technologisch geavanceerd.

Wat moet je weten over Bicing Barcelona?

Bicing is géén toeristisch verhuursysteem. Het is bedoeld voor dagelijkse korte ritten binnen de stad. Wil je als toerist een fietstocht maken? Dan moet je naar andere alternatieven kijken. Dit kan bijvoorbeeld bij Perry Tours. Boek gelijk een toeristisch tour met Nederlandse gids, die je de mooiste, uniekste en fijnste plekjes van de Catalaanse hoofdstad laat zien.

Wat zijn de vereisten om deel te nemen? Je moet een geldig identiteitsbewijs hebben dat in Spanje wordt geaccepteerd, zoals een DNI of NIE. Je moet ouder zijn dan 16 jaar. Voor 16- en 17-jarigen is toestemming van een ouder of voogd nodig.

Hoe Registreren en Activeren?

Ga naar de Bicing-website en kies tussen een standaard- of elektrisch abonnement. Vul je persoonlijke gegevens in en voltooi de betaling. Binnen 10 dagen ontvang je je Bicing-kaart, die je online moet activeren.

Wat zijn de kosten van Bicing?

Een jaarabonnement kost momenteel €47,16, met een extra €14 voor het elektrische fietsabonnement. Ritten tot 30 minuten zijn gratis, langere ritten hebben variabele tarieven.

bicing prijzen in Barcelona

De Bicing App

Met de Bicing-app vind je eenvoudig fietsstations en check je de beschikbaarheid van fietsen. De app biedt ook navigatie naar het dichtstbijzijnde station en houdt je ritten bij.

Hoe Werkt het Ophalen en Terugbrengen van een Fiets?

Gebruik je Bicing-kaart bij een station om een fiets te ontgrendelen. Voor het terugbrengen plaats je de fiets in een vrije houder en bevestig je de vergrendeling. De app helpt bij het vinden van beschikbare stations.

Wat te Doen bij Volle of Lege Stations?

Als een station vol is, biedt de app alternatieve locaties in de buurt. Je hebt 10 minuten extra tijd om de fiets zonder extra kosten te parkeren.

Conclusie

Bicing biedt een handige, betaalbare en milieuvriendelijke manier om Barcelona te verkennen. Of je nu naar het strand gaat of door de historische straten zwiert, Bicing maakt je reis soepel en plezierig. Pak een fiets en ervaar Barcelona op zijn best!

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Inhoudsopgave: Rode fietsen in Barcelona

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️