fbpx

Hoe werken de rode fietsen in Barcelona?

De charme van de rode fietsen in Barcelona

rode fietsen in Barcelona
De bekende rode fietsen in Barcelona

De rode fietsen in Barcelona zijn dé manier om deze bruisende stad te verkennen. Fietsen is niet alleen heerlijk ontspannend, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Met meer dan 240 kilometer aan fietspaden kun je in Barcelona veilig van wijk naar wijk fietsen. Op elke hoek van de straat ontdek je weer iets nieuws!

Geen fiets? Geen probleem!

Misschien heb je ze al zien rijden: de helder rode fietsen van Barcelona’s Bicing. Het is een openbaar fietsdeelsysteem dat in vele steden over de hele wereld populair is geworden. Voor slechts € 50 per jaar krijg je onbeperkte toegang tot deze rode fietsen in Barcelona. Ideaal om alle 10 de districten van Barcelona te ontdekken! Zolang je de fiets binnen een half uur terugbrengt, zijn er geen extra kosten. Let wel, dit speciale aanbod is exclusief voor inwoners van Barcelona. Dus, voordat jij je kunt aanmelden, heb je eerst je NIE (identiteitsnummer voor buitenlanders) nodig om je vervolgens in te schrijven voor het gebruik van de rode fietsen Barcelona.

Man op rode huurfiets Barcelona
Man op rode huurfiets in Barcelona

Hoe begin je met Barcelona Bicing?

 • Download de Smou app en meld je aan voor de Bicing-service.
 • Het duurt ongeveer 10 dagen voordat je Bicing-kaart binnen is, maar geen zorgen! Gebruik in de tussentijd gewoon de app.
 • Check de Bicing Map in de Smou app om te zien waar de dichtstbijzijnde rode fiets voor je klaarstaat.
 • Scan met Smou de QR-code van je gekozen fiets of scan je Bicing-kaart. Wacht tot het gele lichtje groen wordt en je bent klaar voor vertrek.
 • Na je rit, parkeer je fiets bij één van de 519 Bicing stations in de stad. Check met de Smou app of je je fiets goed hebt teruggebracht.

De voordelen en nadelen van Bicing Bacrcelona

In het hart van Barcelona, tussen de levendige pleinen en de kronkelende steegjes, speelt zich een interessant tafereel af. Het straatbeeld wordt gekleurd door de typerende rode fietsen die de inwoners gebruiken als hun vervoersmiddel. Dit systeem, genaamd Bicing, lijkt voor velen de perfecte oplossing. Maar net zoals bij een paella, waar sommigen dol zijn op de sappige garnalen terwijl anderen de chorizo prefereren, heeft Bicing smaken die bij iedereen in de smaak vallen, en andere die wat minder geliefd zijn. Benieuwd naar het recept van Bicing’s succes en de ingrediënten die sommigen liever overslaan? We hebben de voordelen en nadelen van de rode fietsen in Barcelona voor je op een rij gezet.

Voordelen rode fietsen Barcelona

 • Het is goedkoop. Voor slechts € 50 fiets je het hele jaar door de levendige stad.
 • Ze zien er geweldig uit en geven je een bepaalde nonchalante uitstraling.
 • Zorgen om fietsdiefstal? Die zijn er niet met de rode fietsen Barcelona. Zodra je je fiets hebt teruggebracht, hoef je er niet meer aan te denken.

Nadelen rode fietsen in Barcelona

 • Soms zijn er geen fietsen beschikbaar in jouw buurt.
 • De fietsen kunnen beschadigd zijn.
 • Het zijn geen sierlijke racefietsen. Ze zijn stevig, maar kunnen zwaar aanvoelen.

Kenmerken rode fietsen van Bicing

Verder zijn de banden van de rode fietsen van Bicing stevig, met dubbelwandige aluminium velgen en lekbestendige buitenbanden. De fietsen hebben slechts drie versnellingen, een verstelbare zadel en automatische verlichting. Ze zijn praktisch, maar niet technologisch geavanceerd.

Wat moet je weten over Bicing Barcelona?

Bicing is géén toeristisch verhuursysteem. Het is bedoeld voor dagelijkse korte ritten binnen de stad. Wil je als toerist een fietstocht maken? Dan moet je naar andere alternatieven kijken. Dit kan bijvoorbeeld bij Perry Tours. Boek gelijk een toeristisch tour met Nederlandse gids, die je de mooiste, uniekste en fijnste plekjes van de Catalaanse hoofdstad laat zien.

Wat zijn de vereisten om deel te nemen? Je moet een geldig identiteitsbewijs hebben dat in Spanje wordt geaccepteerd, zoals een DNI of NIE. Je moet ouder zijn dan 16 jaar. Voor 16- en 17-jarigen is toestemming van een ouder of voogd nodig.

Ontdek Barcelona met Perry Tours

Als de rode fietsen van het Bicing-systeem je interesse hebben gewekt, waar je als toerist geen gebruik van kan maken, dan heeft Perry Tours dé oplossing voor je. Stel je voor: cruisen door de sfeervolle straten van Barcelona op een comfortabele fiets, vergezeld door een Nederlandstalige gids die je meeneemt naar de meest iconische plekken van de stad. Klinkt dat niet als muziek in je oren?

Perry Tours biedt een scala aan fietstours aan, waarbij de Barcelona highlight fietstour met een Nederlandstalige gids een absolute aanrader is. In slechts drie uur tijd neemt deze tour je mee naar de hoogtepunten van de stad, waardoor je optimaal kunt genieten van Barcelona’s levendige sfeer. En maak je geen zorgen over vermoeidheid: Perry Tours heeft ook e-bikes beschikbaar! Met onze uitgebreide selectie tours is een uniek Barcelona fietsavontuur gegarandeerd.

Dus, of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit langs de kust of een diepgaande kennismaking met de historische wijken van de stad, Perry Tours heeft de perfecte fietstour voor je. Maak je trip naar Barcelona onvergetelijk en verken de stad op twee wielen!

Over de schrijver

Oprichter en stadsgids, Perry Tours

Hallo! Ik ben Perry Janssens, de oprichter van Perry Tours, ik noem al meer dan twintig jaar het levendige Barcelona mijn thuis.
Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona organiseer ik nu dagelijkse fietstours in Barcelona voor Nederlanders en Belgen. 

Inhoudsopgave: Rode fietsen in Barcelona

Open chat
Hoi, mijn naam is Perry.
Heb je vragen over Barcelona of over onze fietstours? Ik beantwoord ze graag.