fbpx

Wat moet je weten over de Magische Fontein Show Barcelona 2024

Magische Fontein Show Barcelona 2024 - tijden

Laatste update op 06-02-2024

De Magische Fontein, een iconische attractie van Barcelona koestert een bijzondere plek in de harten van zowel inwoners als toeristen. Deze indrukwekkende fontein, uitgerust met 3.620 waterstralen en 4.760 lichten heeft de capaciteit om water tot wel 52 meter de lucht in te schieten. Dit creëert een werkelijk magische en betoverende vertoning.

De oorsprong van deze iconische bezienswaardigheid dateert uit 1929, speciaal vervaardigd voor de Wereldtentoonstelling. Na te hebben geleden onder de Spaanse Burgeroorlog heeft deze fontein in de loop der jaren verschillende herstelwerkzaamheden en verbeteringen ondergaan. In de jaren ’80 werd het nog verder verrijkt met de introductie van muziek en een lichtshow, waardoor het een onvergetelijke ervaring werd voor bezoekers.

Wat zijn de tijden voor de Magische Fontein Show Barcelona 2024

Wat zijn de showtijden van de Magische Fontein Barcelona 2024?

Shows van de Magische Fontein Barcelona – Voorlopig geannuleerd wegens watertekort

De Magische Fontein van Montjuïc in Barcelona, beroemd om zijn fascinerende licht- en muziekshows, heeft recent te maken gehad met onderbrekingen vanwege externe omstandigheden. In eerste instantie werden de shows onderbroken tijdens de pandemie. Daarna zorgde de droogte in Barcelona voor verdere verstoringen. Sinds 2023 zijn de voorstellingen van de Magische Fontein tijdelijk opgeschort, en er is nog geen concrete datum bekendgemaakt voor de hervatting ervan. Deze maatregel is een direct gevolg van de inspanningen om water te besparen tijdens de aanhoudende droogteperiode. Bezoek de officiële website voor de meest recente updates

Kalender Magische Fontein Show Barcelona 2024

 

 
 
 
 
 
 
 

Is een bezoek aan de Magische Fontein in Barcelona nog de moeite waard?

Hoewel de shows van de Magische Fontein nog steeds geannuleerd zijn, is
een bezoek aan de omgeving absoluut aan te raden. De regio herbergt
indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Nationaal Kunstmuseum van
Catalonië, het Olympisch Zwembad met een bar die je zeker moet bezoeken,
het Olympisch stadion, en een 16e-eeuws kasteel dat adembenemende
panoramische uitzichten biedt vanaf de heuvel van Montjuïc. 

Daarnaast draagt de historische stierenvechtarena op Plaza Espanya, nu omgetoverd
tot een winkelcentrum met een divers aanbod aan restaurants, bij aan de
charme van het gebied. Deze mix van culturele en schilderachtige
attracties maakt het tot een waardevolle bestemming voor iedereen die
Barcelona bezoekt.

Panoramas vanaf Montjuic

Als je alle hoogtepunten van de Montjuïcberg wilt ontdekken, dan is de begeleide e-bike tour van Montjuïc een fantastische manier en een leuk avontuur. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maak je stops bij het Olympisch Stadion, het Olympisch zwembad, een 16e-eeuws kasteel, een bijzondere begraafplaats en veel meer, maar je geniet ook van vele geweldige panoramische uitzichten over Barcelona.

Vervoer naar de Magische Fontein Show Barcelona 2024

Hoe kom je bij de Magische Fontein Barcelona?

Als je in Barcelona bent en je wilt naar Plaza Espanya (magische fonteinen) reizen, een van de belangrijkste knooppunten van de stad, heb je verschillende gemakkelijke opties:

  1. Met de Metro: De meest efficiënte manier om Plaza Espanya te bereiken is met de metro. Je kunt de L1 (Rode lijn) of L3 (Groene lijn) nemen. Beide lijnen stoppen bij het metrostation Espanya, dat direct onder het plein ligt. Metro’s in Barcelona rijden regelmatig, dus dit is een snelle en betrouwbare optie.

  2. Met de Bus: Barcelona heeft een uitgebreid netwerk van stadsbussen. Verschillende buslijnen stoppen bij of in de buurt van Plaza Espanya, waardoor dit een toegankelijke optie is. Check de actuele busroutes en tijdschema’s voor de meest geschikte route.

  3. Te Voet: Als je in het centrum van de stad verblijft, is lopen naar Plaza Espanya ook een optie. Barcelona is een wandelvriendelijke stad, en het wandelen biedt je de kans om onderweg enkele bezienswaardigheden te zien.

  4. Per Fiets: Barcelona is ook fietsvriendelijk met diverse fietspaden en fietsverhuurdiensten. Je kunt een fiets huren in Barcelona en naar Plaza Espanya fietsen, wat een leuke manier is om de stad te verkennen.

  5. Met de Taxi of Rideshare-Diensten: Voor gemak kun je altijd een taxi of een rideshare-service zoals Uber gebruiken. Dit is een goede optie als je liever niet met het openbaar vervoer reist of als je een grote groep mensen of veel bagage hebt.

Elke methode heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van je locatie in de stad, je budget en je voorkeur voor gemak.

Is de Magische Fontein Show Barcelona 2024 gratis?

Is het gratis om de Magische Fontein Barcelona 2024 te bezoeken?

Magische Fontein Show Barcelona 2024

Ja! Wanneer de shows operationeel zijn (zie officiële website), is de show van de Magische Fontein gratis en open voor het publiek.

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Inhoudsopgave: Magische Fontein Show Barcelona 2024

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️Hola! Dit is Perry van Perry Tours. Heb je vragen over onze fietstochten in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️