fbpx

Fietsen langs de stranden van Barcelona

Ontdek de verschillende stranden van Barcelona

Laatst geüpdatet op 07 januari 2024 – Tekst: Perry Tours – Fietsen langs de stranden van Barcelona

Wanneer je op vakantie bent in Barcelona dan is een bezoek aan het strand natuurlijk onmisbaar. Barcelona beschikt over diverse stranden en elk hebben hun eigen charme. Of je nu van plan bent de kustlijn te verkennen per fiets of te voet hier alvast wat nuttige informatie.

Fietsen langs de stranden van barcelona

Er is ook een leuke wandel/fietsroute langs de mooie kustlijn van Barcelona die niet alleen een plezier is vanwege de verfrissende zeelucht en het uitzicht maar ook omdat het de kans biedt om de verschillen tussen de stranden en een ander deel van Barcelona te ontdekken. Onderweg kom je langs populaire stranden zoals Barceloneta, Bogatell en Mar Bella. Bovendien zijn er veel chiringuitos (strandbars) en restaurants waar je kan genieten van lokale gerechten en verfrissende drankjes of een lekkere koffie.

Vanaf het eerste tot het laatste strand van de stad is het ongeveer 7 kilometer dus ook goed al wandelend te doen. Voor wie na de 7 kilometer lange route nog energie over heeft is het zeker de moeite waard om verder te fietsen of wandelen naar nabijgelegen dorpjes net buiten Barcelona. Plaatsen zoals Badalona of Ocata bieden een meer rustieke en serene omgeving en vooral met de fiets makkelijk en veilig bereikbaar.

Fietsen langs het strand van Sant Sebastía

Fietsen langs de stranden van Barcelona

Sant Sebastià is een van de oudste stranden van Barcelona en was in de 19e eeuw een populair gebied voor de welgestelde inwoners van de stad.
Lengte en Faciliteiten: Het strand strekt zich uit over ongeveer 1.100 meter en is uitgerust met verschillende faciliteiten, zoals douches, openbare toiletten en reddingsdiensten.

Er zijn voldoende fietspaden die naar het strand leiden en je vindt er diverse plekken om je fiets veilig te stallen.

Het strand is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking maar ook bij nudisten!

Aan het strand vind je de beroemde zwemclub ‘Club Natació Atlètic-Barceloneta’ bekend om zijn bijdrage aan de waterpolosport.

In de buurt van het Sant Sebastià strand zijn diverse restaurants en bars te vinden. Een aanrader is Honest Greens, lees meer over lekker eten in Barcelona.

Barceloneta strand fietsen

Playa de Sant Miquel is gelegen net voor het populaire en bekende Barceloneta strand en is zo genoemd vanwege de nabijgelegen kerk van Sant Miquel del Port. Het is een levendig strand dat ondanks zijn kleine omvang een drukke plaats aan de kustlijn vormt.

Barceloneta is centraal gelegen en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een van de favoriete stranden voor buitenlanders en lokale jongeren die sportactiviteiten beoefenen. Ook hier vindt je vele eetgelegenheden en barretjes. Een bekende plaats om Paella te eten hier is het restaurant Salamanca.

Fietsen langs het strand van Somorrostro

fietsen langs het strand van Somorrostro

Gelegen tussen Hospital del Mar en Calle de la Marina vind je Somorrostro Beach een gedeelte van de kust dat voorheen toebehoorde aan het strand van Barceloneta.

Het strand werd onlangs gedoopt tot eerbetoon aan de sloppenwijk van Somorrostro dat na honderd jaar leven werd afgebroken voor Franco’s bezoek aan Barcelona in 1966.

Het Playa de Somorrostro heeft een zeer centrale ligging en de gemakkelijke toegang met het openbaar vervoer maakt het een van de favoriete stranden voor jonge inwoners en buitenlanders. Het fietstpad hier is prachtig en doet wel vaker denken aan California met zijn vele palmbomen. 

Fietsen langs het strand van Nova Icaria and Bogatell

Strand van Bogatell

Nova Icària-beach is een van de rustigste stranden van de stad en wordt meestal bezocht door gezinnen met kinderen en groepen vrienden. Net als andere stranden in Barcelona zoals Sant Sebastià of Nova Mar Bella heeft Nova Icària Beach een ruimte voor mensen met een handicap waar er enkele vrijwilligers beschikbaar zijn om te helpen.

Bogatell Beach is in de jaren negentig gerenoveerd en hier is meestal ook erg druk maar wel minder druk dan het strand van Barceloneta.

Fietsen langs het strand van Mar Bella

Mar Bella Beach staat bekend om zijn relaxte sfeer en is populair bij jongeren en de LGBTQ+-gemeenschap.
Het strand is voorzien van diverse faciliteiten zoals douches, openbare toiletten en verhuur van ligstoelen en parasols. Een deel van het strand is bestemd voor naturisten. Er is een sportzone met faciliteiten voor beachvolleybal, niet zover vandaan is er tafeltennis en een skatepark.

Eten en Drinken:
Langs het strand zijn er tal van chiringuitos (strandbars) waar je kan genieten van lokale snacks, drankjes en soms live muziek. In de nabije wijk Poblenou vind je een scala aan restaurants en bars. De nabijgelegen Rambla del Poblenou is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren met gezellige bars, restaurants en winkels.

Veiligheid en Voorzieningen:
Het strand heeft reddings- en eerste hulpdiensten tijdens de drukkere maanden.

Locatie en Bereikbaarheid:
Mar Bella ligt aan de noordoostelijke kustlijn van Barcelona.
Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer zoals de metro L4, halte Poblenou of Llacuna vandaar is het nog ongeveer 20 minuten wandelen.

 

Fietsen langs het strand van Nova Mar Bella and Llevant

Nova Icaria Perry Tours

Nova Mar Bella Beach en Llevant Beach in Barcelona staan bekend omdat ze relatief rustiger zijn op drukkere dagen en zijn vooral geliefd bij de lokale bevolking. Hier volgt wat praktische informatie over deze twee stranden:

Bereikbaarheid:
Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: dichtstbijzijnde metrostations zijn Selva de Mar en El Maresme | Fòrum beide op gele lijn 4. Buslijnen zoals de H16, V27 en 36 stoppen in de buurt.

Eetgelegenheden:
Diverse chiringuitos (strandbars) bieden snacks en drankjes aan.
Restaurants en cafés zijn te vinden langs de promenade en in de nabijgelegen wijk Poblenou.

Drukte en Publiek:
Nova Mar Bella trekt voornamelijk een jonger en lokaal publiek.
Het is over het algemeen minder druk dan Barceloneta Beach wat zorgt voor een meer ontspannen sfeer.

Voorzieningen:
Voorzien van douches, openbare toiletten en mogelijkheden voor het huren van ligstoelen en parasols.
Geschikt voor rolstoelgebruikers, met aangepaste toegangspaden en aangepaste toiletten.

Activiteiten:
Populair voor zonnebaden, zwemmen en watersporten zoals windsurfen.

Llevant Beach

Llevant is een van de nieuwere stranden in Barcelona en is doorgaans minder druk dan de andere populaire stranden. Geschikt voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustigere omgeving. Ook dit strand is uitgerust met basisvoorzieningen zoals douches en openbare toiletten.
Er is een speciaal gedeelte voor honden waardoor dit strand uniek is in Barcelona.

Bereikbaarheid:
Bereikbaar via de metro met het dichtstbijzijnde station El Maresme | Fòrum op Lijn 4.
Verschillende buslijnen, waaronder de H16 en 7.

Eetgelegenheden:
Beschikt over enkele strandbars en is dicht bij het Diagonal Mar winkelcentrum met meerdere eetgelegenheden.

Activiteiten:
Ideaal voor ontspannen strandactiviteiten zoals zonnebaden en zwemmen.
Het hondenstrandgedeelte is perfect voor bezoekers die hun huisdier willen meenemen.

Wij bij Perry Tours organiseren dagelijks fietstours in Barcelona met Nederlandstalige gidsen. Als je van fietsen houdt en je bent op bezoek in Barcelona dan is deelnemen aan een van onze fietstochten absoluut een aanrader.

Drone foto Barceloneta

Ben je aan het fietsen of wandelen langs het strand en je krijgt plotseling de behoefte om te zonnebaden of je verlangt naar een verfrissende duik dan kan het handig zijn om op de hoogte te zijn van de volgende regels.

Barcelona strandregels 2024 - Goed om te weten

De stranden van Barcelona bekend om hun levendigheid en diversiteit hanteren bepaalde regels om een aangename ervaring voor iedereen te waarborgen. Hier zijn enkele specifieke regels met betrekking tot roken, huisdieren, drankverkopers en masseuses:

Roken:
Vanaf 2020 is roken op de stranden van Barcelona verboden. Dit verbod is ingevoerd om zowel de volksgezondheid te beschermen als de stranden schoon te houden.
Het verbod op roken geldt voor alle stranden in Barcelona en overtreders riskeren een boete.

Huisdieren:
Over het algemeen zijn huisdieren niet toegestaan op de stranden van Barcelona tijdens het hoogseizoen, dat loopt van 1 april tot 30 september.
Er zijn echter specifieke zones en tijden waarop honden wel zijn toegestaan zoals het speciaal aangewezen hondenstrand (Playa del Llevant) en sommige delen van het strand buiten het hoogseizoen.

Drankverkopers:
Langs de stranden van Barcelona kom je vaak informele verkopers tegen die drankjes verkopen zoals bier en frisdrank. Dit is niet toegelaten en vaak worden deze dranjes verstopt op bizare plaatsen zoals onder riolering deksels of vuilbakken. Zo vermijden de verkopers dat alle producten in beslag worden genomen bij controle.

Masseuses:
Op de stranden vind je vaak zelfstandige masseuses veelal van Chinese afkomst die massages aanbieden aan strandgangers. Net als de drankverkopers opereren deze masseurs zonder vergunning waardoor het verboden is in Barcelona.

Veiligheid en de aanwezigheid van lifeguards op de stranden van Barcelona

De stranden van Barcelona zijn uitgerust met professionele lifeguards die zorgen voor de veiligheid van zwemmers en strandbezoekers. Hier is meer informatie over de bewaking door lifeguards, hun werkuren en de stranden waar ze actief zijn:

Aanwezigheid van Lifeguards:
Lifeguards zijn aanwezig op alle belangrijke stranden van Barcelona tijdens het badseizoen dat gewoonlijk loopt van Pasen tot en met oktober.

Werkuren van Lifeguards:
De lifeguards zijn doorgaans actief van 10:30 uur tot 19:30 uur.
Deze uren kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Faciliteiten en Diensten:
Naast het toezicht op zwemmers bieden de lifeguards ook eerste hulp bij ongevallen en geven ze informatie over de zeetoestand en veiligheidsadviezen.
De bewaakte stranden zijn uitgerust met torens of reddingsposten waar de lifeguards een goed overzicht hebben over de zwemmers en snel kunnen reageren in geval van nood.

Vlaggensysteem:
De stranden gebruiken een vlaggensysteem om zwemmers te informeren over de zwemomstandigheden:
Groene vlag: veilig om te zwemmen.
Gele vlag: wees voorzichtig, potentieel gevaarlijke omstandigheden.
Rode vlag: zwemmen verboden wegens gevaarlijke omstandigheden.
Het is belangrijk dat strandbezoekers altijd aandacht besteden aan deze vlaggen en de aanwijzingen van de lifeguards opvolgen.

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴 🏖️