fbpx

Barcelona Street Art Tour met gids

Barcelona street art tours

Barcelona, een waar paradijs voor liefhebbers van straatkunst, biedt een overvloed aan kleurrijke en inspirerende muurschilderingen. Deze bruisende stad is niet alleen een speeltuin voor getalenteerde straatkunstenaars maar ook een plek waar je als bezoeker versteld zult staan van de diversiteit aan graffiti, muurschilderingen, stencils en andere unieke vormen van straatkunst. Of je nu een fervent fan bent of gewoon nieuwsgierig naar deze dynamische kunstvorm, in Barcelona vind je een schat aan visuele verrassingen.

De stad is een droomlocatie voor elke straatkunstenthousiast, waar kunst letterlijk op elke hoek van de straat te vinden is. Met diverse legale muren, bekend als ‘murs lliures’, biedt Barcelona een unieke kans om kunstenaars in actie te zien. Deze muren zijn speciaal gereserveerd voor artiesten om hun creativiteit de vrije loop te laten, waardoor je als toeschouwer een authentieke en levendige artistieke ervaring beleeft.

Voor veel straatkunst liefhebbers is Barcelona een droom die waar komt omdat straatkunst overal valt te spotten in de stad. Er zijn verschillende legale muren (murs lliures) waar je dan ook meestal kunstenaars aan het werk kunt zien.

Discover the Best Street Art
Discover the Best Street Art
Discover the Best Street Art

Ontdek de beste straatkunst in Barcelona met een begeleide fietstocht.

Ontdek de fascinerende straatkunst van Barcelona op een unieke en dynamische manier. Een fiestour met gids is praktisch, gezien de verspreiding van kunstwerken over verschillende stadsdelen, die vaak net iets te ver liggen om te voet te bereiken. Met onze ervaren street-art gids aan je zijde krijg je niet alleen de gelegenheid om de meest intrigerende street-art plekken van de stad te verkennen maar ontvang je ook boeiende achtergrondinformatie over de kunstwerken en hun makers.

Bij Perry Tours hebben we ons gespecialiseerd in begeleide fietstochten die zich richten op de levendige straatkunstscene van Barcelona. Onze tochten leiden je door de meest kleurrijke en artistieke wijken van de stad. Tijdens de tocht bewonder je niet alleen de indrukwekkende muurschilderingen en straatkunstinstallaties van zowel lokale als internationale artiesten, maar ervaar je ook de unieke sfeer van elke buurt.

 
Graffiti Street Art Fietstour in Barcelona

Street art tour met NL gids

Ontdek de straatkunst met Nederlandstalige PRIVÉ gids in Barcelona

  • 3 uur privé tour   |   Inbegrepen: privé gids, fiets en helm

    € 175 (1-2 personen)

    € 65 PER PERSOON (3-4 personen)

    € 55 PER PERSOON (4-5 personen)

    € 38 PER PERSOON (vanaf 6 personen)

Afstand van de tour is ongeveer 9 km

Er is tijd om foto’s te maken en gegarandeerd plezier. Bij slecht weer kosteloos verzetten of annuleren.

Een graffiti kunst werk in Poble sec, Barcelona
Barcelona street art tours

Waarom kiezen voor een Street Art Tour op de fiets.

Waarom vormt de fiets de ideale keuze voor het ontdekken van Barcelona’s straatkunst? Er zijn meerdere redenen. Allereerst dankzij de compacte opzet van Barcelona stelt een fiets je in staat om op een efficiënte manier meer gebieden te verkennen dan wanneer je te voet zou gaan.

Bovendien biedt fietsen een plezierige en gezonde manier om door de stad te reizen waardoor je de bezienswaardigheden, geluiden en zelfs de geuren van Barcelona van dichtbij ervaart. Tot slot is fietsen een milieuvriendelijke reisoptie wat van groot belang is voor diegenen die bewust willen omgaan met hun ecologische voetafdruk.

Wat te verwachten tijdens een Street Art-fietstocht

Tijdens een street art fietstocht met Perry Tours mag je uitkijken naar een fascinerende ontdekkingstocht langs enkele van Barcelona’s meest indrukwekkende en boeiende straatkunstwerken. Je peddelt door de bruisende en kleurrijke wijken, bekend om hun grote en recente muurschilderingen gecreëerd door top straatartiesten uit heel Europa.

Je duikt in de rijke geschiedenis van straatkunst in Barcelona en ontdekt de diverse stijlen en technieken die kunstenaars hanteren. Daarnaast krijg je een uniek inzicht in de hedendaagse straatkunstscene van de stad, met aandacht voor de uitdagingen en kansen die straatartiesten in het moderne Barcelona tegenkomen.

Barcelona Street Art Fietstour

Discover the Best Street Art

Reserveer een Barcelona street art tour

Heb je interesse om de straatkunst van Barcelona te ontdekken tijdens een begeleide fietstour? Dan ben je bij Perry Tours aan het juiste adres. Wij bieden een divers aanbod aan tours, afgestemd op uiteenlopende interesses en tijdschema’s. Onze tours worden verzorgd door deskundige gidsen met een passie voor het delen van hun uitgebreide kennis over Barcelona met bezoekers.

Om je fietstour te reserveren kan je eenvoudig contact met ons opnemen via e-mail of een bericht sturen via Whatsapp. Je kunt ook direct een reservering plaatsen via het formulier op onze website.

Discover the Best Street Art

F.A.Q.

Is het veilig om door de straten van Barcelona te fietsen? Ja, het is over het algemeen veilig om in Barcelona te fietsen, aangezien de stad veel fietspaden heeft en automobilisten gewend zijn om de weg te delen met fietsers. Het is echter belangrijk om altijd de verkeersregels te volgen voor de veiligheid.

Moet ik een ervaren fietser zijn om mee te doen aan de street art fietstocht? Nee, je hoeft geen ervaren fietser te zijn om mee te doen aan de tocht. De tour is ontworpen voor mensen van alle fietsniveaus en het tempo is ontspannen, met veel stops om de straatkunst en de omgeving in je op te nemen.

Hoe lang duurt de street art fietstocht? We bieden een tour van 2 uur en een tour van 3 uur aan, inclusief stops onderweg om de straatkunst te bekijken en foto’s te maken.

Wat voor straatkunst zie ik tijdens de fietstocht? De fietstocht neemt je mee door de levendige wijk Poble Sec, met de tour van 3 uur behandelen we ook enkele delen van Poble Nou, waar je enkele van de grootste en nieuwste muurschilderingen kunt zien die zijn geschilderd door straatartiesten uit Europa en omgeving de wereld. Je krijgt ook de kans om enkele verborgen juweeltjes en minder bekende straatartiesten te ontdekken.

Wat moet ik meenemen op de street art fietstocht? Draag comfortabele kleding en schoenen die geschikt zijn om te fietsen. Het wordt ook aanbevolen om zonnebrandcrème, water en een camera of smartphone mee te nemen om de kleurrijke straatkunst vast te leggen. Wij zorgen voor uw gids, fietsen en helmen.

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️