fbpx

Barcelona Street Art Tour met gids

Barcelona street art tours

Als je een fan bent van straatkunst en je bent van plan om Barcelona te bezoeken dan staat je een traktatie te wachten. De stad is de thuisbasis van ongelooflijke straatkunstenaars met veel gebieden die bekend staan om hun levendige en kleurrijke muurschilderingen. Of je nu geïnteresseerd bent in graffiti, muurschilderingen, stencils of andere vormen van straatkunst, Barcelona heeft voor elk wat wils.

Voor veel straatkunst liefhebbers is Barcelona een droom die waar komt omdat straatkunst overal valt te spotten in de stad. Er zijn verschillende legale muren (murs lliures) waar je dan ook meestal kunstenaars aan het werk kunt zien.

Discover the Best Street Art
Discover the Best Street Art
Discover the Best Street Art

Ontdek de beste straatkunst in Barcelona met een begeleide fietstocht.

Graffiti Street Art Fietstour in Barcelona

Een erg leuke manier  om de straatkunst van Barcelona te ontdekken is met de fiets. Dit vooral omdat er verschillende zones zijn in de stad en die zijn soms net iets te ver om te wandelen. Onze street-art gids is een expert die je de beste street art-hotspots in de stad laat zien maar ook context en informatie geeft over de kunst en de kunstenaars.

Bij Perry Tours bieden we begeleide fietstochten door Barcelona aan die specifiek gericht zijn op de straatkunstscene van de stad. Onze rondleidingen nemen je mee door enkele van de meest levendige en kleurrijke buurten van de stad, waaronder Poblenou, Raval en La Carboneria. Onderweg zie je enkele van de meest indrukwekkende muurschilderingen en straatkunstinstallaties in de stad, gemaakt door zowel lokale als internationale kunstenaars.

Street art tour met NL gids

Ontdek de straatkunst met Nederlandstalige PRIVÉ gids in Barcelona

  • 3 uur privé tour   |   Inbegrepen: privé gids, fiets en helm

    € 175 (1-2 personen)

    € 65 PER PERSOON (3-4 personen)

    € 55 PER PERSOON (4-5 personen)

    € 38 PER PERSOON (vanaf 6 personen)

Afstand van de tour is ongeveer 9 km

Er is tijd om foto’s te maken en gegarandeerd plezier. Bij slecht weer kosteloos verzetten of annuleren.

Een graffiti kunst werk in Poble sec, Barcelona
photo @Perry Janssens
Barcelona street art tours

Waarom kiezen voor een Street Art Tour op de fiets.

Dus waarom is een fiets de beste manier om de straatkunst van Barcelona te ontdekken? Er zijn een paar redenen. Ten eerste is Barcelona een relatief compacte stad en met fietsen kun je meer terrein afleggen dan te voet.

Ten tweede is fietsen een leuke en gezonde manier om de stad te verkennen en kun je de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de stad van dichtbij meemaken. Ten slotte is fietsen een duurzame en milieuvriendelijke manier van reizen, wat belangrijk is als u zich zorgen maakt over uw impact op het milieu.

Wat te verwachten tijdens een Street Art-fietstocht

Wanneer je een street art fietstocht maakt met Perry Tours, kun je enkele van de meest indrukwekkende en inspirerende street art in de stad verwachten. Je fietst door de levendige en kleurrijke wijk Poblenou, waar enkele van de grootste en nieuwste muurschilderingen zijn geschilderd door enkele van Europa’s beste straatartiesten.

Onderweg leer je over de geschiedenis van straatkunst in Barcelona, evenals de verschillende stijlen en technieken die door de kunstenaars worden gebruikt. Je krijgt ook een kijkje in de straatkunstscene in de stad en leert over de uitdagingen en kansen waarmee straatartiesten in Barcelona tegenwoordig worden geconfronteerd.

Veel kunstenaars in Barcelona uiten hun passie via graffiti en street art. Er zijn veel gebieden in de stad die bekend staan om hun straatkunst, zoals Poblenou, Raval en La Carboneria om er maar een paar te noemen. Een van die straatartiesten van is Btoy (echte naam Andrea Michaelson). Ze staat bekend om haar portretten van historische en moedige vrouwen uit de wereld van muziek, kunst en populaire cultuur.

Barcelona Street Art Fietstour

Reserveer een Barcelona street art tour

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de straatkunst van Barcelona tijdens een begeleide fietstocht, horen we graag van je. Bij Perry Tours bieden we een reeks verschillende tours aan voor alle interesses en schema’s. Onze rondleidingen worden geleid door deskundige gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun kennis van de stad met bezoekers.

Om je tour te boeken, stuur ons gewoon een e-mail of stuur ons een bericht op Whatsapp. We hebben minimaal twee gasten nodig om een fietstocht te maken, maar als je alleen reist, laat het ons dan weten, want er kan een groep zijn waarbij je kunt aansluiten. U kunt ook ons reserveringsformulier op onze website online invullen.

Conclusie

Barcelona is een levendige en opwindende stad met een rijke en diverse straatartscene.

Of je nu een doorgewinterde street art-liefhebber bent of net begint met het verkennen van deze fascinerende kunstvorm, een begeleide fietstocht is de perfecte manier om de beste street art te ontdekken die de stad te bieden heeft.

Met een deskundige gids om je rond te leiden, zul je zeker een onvergetelijke ervaring hebben.

Discover the Best Street Art
Discover the Best Street Art

F.A.Q.

Is het veilig om door de straten van Barcelona te fietsen? Ja, het is over het algemeen veilig om in Barcelona te fietsen, aangezien de stad veel fietspaden heeft en automobilisten gewend zijn om de weg te delen met fietsers. Het is echter belangrijk om altijd de verkeersregels te volgen voor de veiligheid.

Moet ik een ervaren fietser zijn om mee te doen aan de street art fietstocht? Nee, je hoeft geen ervaren fietser te zijn om mee te doen aan de tocht. De tour is ontworpen voor mensen van alle fietsniveaus en het tempo is ontspannen, met veel stops om de straatkunst en de omgeving in je op te nemen.

Hoe lang duurt de street art fietstocht? We bieden een tour van 2 uur en een tour van 3 uur aan, inclusief stops onderweg om de straatkunst te bekijken en foto’s te maken.

Wat voor straatkunst zie ik tijdens de fietstocht? De fietstocht neemt je mee door de levendige wijk Poble Sec, met de tour van 3 uur behandelen we ook enkele delen van Poble Nou, waar je enkele van de grootste en nieuwste muurschilderingen kunt zien die zijn geschilderd door straatartiesten uit Europa en omgeving de wereld. Je krijgt ook de kans om enkele verborgen juweeltjes en minder bekende straatartiesten te ontdekken.

Wat moet ik meenemen op de street art fietstocht? Draag comfortabele kleding en schoenen die geschikt zijn om te fietsen. Het wordt ook aanbevolen om zonnebrandcrème, water en een camera of smartphone mee te nemen om de kleurrijke straatkunst vast te leggen. Wij zorgen voor uw gids, fietsen en helmen.

Open chat
Hoi, mijn naam is Perry.
Heb je vragen over Barcelona of over onze fietstours? Ik beantwoord ze graag.