fbpx

Zwemmen in het Olympische Zwembad van Barcelona

Dompel je onder in het Olympisch Zwembad van Barcelona!

Zwemmen in het Olympische Zwembad van Barcelona

Dit legendarische zwembad op de Montjuïc-heuvel bekend om zijn adembenemende uitzicht is echt iets speciaals. Geopend in 1970 en opgeknapt voor de Olympische Spelen van ’92 is de dag van vandaag een bijzondere plaats om te gaan zwemmen.

Zwemmen in het Olympische Zwembad van Barcelona - De Olympische Spelen van 1992 in Barcelona

Deze bijzondere plaats ontworpen voor de Olympische duikwedstrijden van 1992 biedt niet alleen een duik in het verleden maar ook een waanzinnig uitzicht over de stad. Ook in de wintermaanden blijft het een aanrader om deze plaats te bezoeken. Het zwembad is dan niet toegankelijk maar je kan er wel nog steeds genieten van het prachtige zicht én met een drankje en patas Bravas! De bar met terras blijft gans het jaar open.

Zin in een relaxed dagje Barcelona aan het zwembad - Zwemmen in het Olympische Zwembad van Barcelona

Het zwembad is ooit ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als esthetiek. Het Olympische zwembad wordt nog steeds goed onderhouden en biedt een leuk uitje geschikt voor zwemmers als voor diegenen die gewoon wat willen spetteren en ontspannen.

Tot slot biedt de locatie van het zwembad een rustige en serene omgeving waar bezoekers even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. 

Herinner je je de muziekvideo "Slow" van Kylie Minogue?

De beroemde videoclip “Slow” van Kylie Minogue is opgenomen in het Olympische zwembad op Montjuic in Barcelona. In de video is Minogue te zien terwijl ze het nummer zingt en zonnebaadt naast het zwembad, Minogue zelf beschrijft “Slow” als haar favoriete nummer uit haar muziekcarrière.

Bereikbaarheid Olympische zwembad in Barcelona

Adres: Avinguda de Miramar, 31, 08038, Barcelona

Met de Funiculaire: Neem vanaf het metrostation Parallel L3 de funiculaire van Montjuïc. Eenmaal boven is het zwembad een korte wandeling vanaf het bovenstation.

Met de Kabelbaan: Je kunt de Montjuïc kabelbaan nemen vanuit Barceloneta. Vanaf aankomst is het een korte en aangename wandeling naar het zwembad.

Met de Bus: Buslijn 55 bedient de omgeving van het zwembad. Stap uit bij een halte in de buurt en volg de wegwijzers.

Te Voet: Vanaf Las Ramblas kan je gemakkelijk te voet gaan. De wandeling naar de heuvel van Montjuïc kan intens zijn vanwege de helling maar het is een mooie manier om de omgeving te verkennen.

Via Roltrappen: Vanaf plaza España is het een korte wandeling naar de buitenroltrappen die de toegang tot de heuvel vergemakkelijken. Eens boven is het nog een tamelijk lange wandeling maar zonder al te grote steigingen. Je passeert dan ook onder andere het Olympische stadion.

man die springt in het zwembad vanaf de duiktoren, olympische zwembad in Barcelona

Openingsuren en prijzen - Olympische zwembad Barcelona

Openingstijden:
Het zwembad is geopend van eind juni tot begin september, van maandag tot zondag van 11:00 tot 19:00 uur.
Let op: De openingstijden kunnen jaarlijks variëren dus controleer altijd de actuele tijden op de officiële website.
Houd er rekening mee dat het zwembad soms gesloten kan zijn voor wedstrijden of oefensessies.
Ticketverkoop stopt om 17:30 uur.

Prijzen:
Tickets voor volwassenen kosten €7,05.
Voor kinderen van 6 tot 14 jaar is de prijs €4,73.

Let op: het duikgedeelte en de duikplanken zijn niet toegankelijk voor het publiek.
Er zijn enkele gratis ligbedden beschikbaar maar het wordt aanbevolen om een grote handdoek mee te nemen voor het geval er geen ligbed beschikbaar is.

Voor de meest actuele informatie bezoek de officiële website van het zwembad.

Contactgegevens: Telefoon – +34 934430046  WhatsApp – +34 934267818

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️