fbpx

Wat te doen na de fietstour in Barcelona

Mensen op de fietst in Barcelona

Veelgestelde vragen na de fietstour.

Je hebt lekker gefietst door Barcelona tijdens onze Highlights Tour, we zijn terug aangekomen bij de fietswinkel en het is de perfecte tijd voor iets te eten en of een drankje, Als gidsen krijgen we vaak dezelfde vragen na de fietstour Barcelona , dit gaat dan meestal om een leuk restaurant of het openbaar vervoer. Hier enkele antwoorden.

Waar kan ik in de buurt van de fietswinkel lekker eten?

Hier hebben we een aantal leuke restaurants op een rij gezet op korte loopafstand van de eindstop van de fietstour Barcelona

Les Quinze Nits ---> Spaanse keuken

Op 5 minuten lopen van de fietswinkel, gelegen aan Placa Reial, 6, 08002

PRIJS €20 – €30

KEUKEN: Mediterraan, Europees, Spaans, Catalaans

SPECIALE DIEET: Vegetarisch vriendelijk, glutenvrije opties

Rossini ---> Italiaanse keuken

Op 5 minuten lopen van de eindstop fietstour Barcelona, gelegen aan Placa Reial, 13, 08002

PRIJS €20 – €30

KEUKEN: Spaanse tapas, Italiaanse pasta en pizza en vleeswaren

SPECIALE DIEET: Geschikt voor vegetariërs, Veganistische opties, Glutenvrije optie

El Xampanyet ---> Tapas

Op 15 minuten lopen van de eindstop fietstocht Barcelona, gelegen aan de Carrer de Montcada, 22, 08003

PRIJS €15 – €35

KEUKEN: Authentieke Spaanse Tapas

SPECIALE DIEET: Geschikt voor vegetariërs, Glutenvrije opties

Bormuth ---> Tapas

Op 17 minuten lopen van de eindstop fietstour Barcelona, gelegen aan Plaça Comercial, 1, 08003

PRIJS €9 – €20

KEUKEN: Authentieke Spaanse Tapas

SPECIALE DIEET: Geschikt voor vegetariërs

La Pachuka ---> Mexicaanse keuken

Op 3 minuten lopen van de fietswinkel, gelegen aan de Carrer d’en Carabassa, 19, 08002

PRIJSBEREIK €8 – €25

KEUKEN: Authentiek Mexicaans eten en cocktails

SPECIALE DIEET: Geschikt voor vegetariërs

Ietsje verder maar wel bijzonder

El Nacional ---> unieke gastronomische ervaring

Groene lijn L3, afstappen op Passeig De Gracia gelegen bevindt zich op Passeig de Gràcia, 24 Bis.

Ongeveer 15 minuten vanaf het centrum

El Nacional heeft niet alleen vier verschillende restaurants, elk met hun eigen specialiteit maar ook vier verschillende bars met heerlijke cocktails, verschillende Cava´s en lekkere wijnen.

In een bepaald gedeelte van het restaurant word geserveerd in Malaga-Style”, wat betekent dat de obers tussen de tafels lopen met enorme schalen vol heerlijke tapas en schreeuwen wat ze te bieden hebben totdat een van de tafels het aanneemt. 

KEUKEN: Vis, vlees en tapas

Authentieke Pinchos ( Carrer de Blai)

De typische tapa is een kleiner bord eten, terwijl pintxos hapjes zijn die met een tandenstoker worden doorboord, je neemt ze zelf van de toog en nadien word er afgerekend aan de hand van hoeveel tandenstokers jij hebt verzamelt.

 Deze kleine hapjes zijn een belangrijk onderdeel van de gastronomische ervaring in Spanje en zijn divers voor elke regio, inclusief Barcelona. De beste plek om deze te eten in in Poble Sec, meer bepaald in Carrer de Blai waar er een staat is met alleen maar Pincho restaurantjes en gezellige terrasjes. Groene lijn L3, afstappen in Parallel , vanaf daar 400 meter, 5 minuten naar Carrer de Blai

Je kan alvast ook even kijken op de blog onder ” lekker eten en drinken” voor onze favoriete restaurants en bars in Barcelona

Hoe kom ik vanuit de fietsenwinkel bij La Sagrada Familia?

Onze Highlights tour door Barcelona eindigt op het Plaza de George Orwell in de Gotische wijk. Vandaar is het traject naar de Sagrada Familia ongeveer 20 minuten.

Vanaf de fietsenwinkel loop je 5 minuten naar Las Ramblas, op Las Ramblas ga je 3 minuten linksaf tot je het metrobord L3 Groene lijn ziet.

Daar kan je de groene lijn R3 nemen richting Trinitat Nova (een enkel ticket kost €2,40 billete sencillo) Je stapt uit bij de halte DIAGONAL.

Daar zoek je de blauwe lijn L5 richting VALL D¨HEBRON voor 2 haltes, stap uit bij de halte SAGRADA FAMILIA.

Zie op Google maps

Hoe kom ik vanuit de fietsenwinkel in Camp Nou?

Traject 27 minuten.
 
Vanaf de fietsenwinkel loop je 5 minuten naar Las Ramblas, op Las Ramblas ga je 3 minuten linksaf tot je het metrobord L3 Groene lijn ziet. Daar kanje de groene lijn R3 nemen richting Zona Universitària (een enkel ticket kost € 2,40 billete sencillo)
 
Je stapt uit bij de halte PALAU REIAL vanaf daar is het 6 minuten lopen. Zie op Google maps

Hoe bereik ik Park Guell vanuit de fietsenwinkel?

Traject 30 minuten
 
Vanaf de fietsenwinkel loop je 5 minuten naar Las Ramblas, op Las Ramblas ga je 3 minuten linksaf tot je het metrobord L3 Groene lijn ziet. Daar kunt u de groene lijn R3 nemen richting Trinitat Nova (enkele reis is €2,40 billete sencillo)
 
Je stapt uit bij de halte Vallcarca (9 minuten/6 haltes). Vanaf daar is het 12 minuten lopen naar het park Güell. +- 650 meter. Zie op Google maps

 

Hoe bereik ik de Montjuic vanuit de fietsenwinkel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de Montjuic te gaan, afhankelijk van wat je op de berg wilt bezoeken.

Als je het Olympisch stadion, het Olympisch zwembad, of het Joan Miro Museum wil bezoeken of je wilt een verbinding maken met de kabelbaan om naar het kasteel te gaan, dan raden wij  aan om er met de metro en kabelbaan naartoe te gaan.

Het is een snelle en goedkope optie.

Vanaf de fietsenwinkel loop je 5 minuten naar Las Ramblas, op Las Ramblas ga je 3 minuten linksaf tot je het metrobord L3 Groene lijn ziet. Daar kan je de groene lijn R3 nemen richting Zona Universitària (een enkel ticket kost € 2,40 billete sencillo)

Je stapt uit bij de halte PARAL-EL (2 haltes/3 minuten).

Daar zoek je het bord FUNICULAR MONTJUIC, je hoeft niet bij te betalen en hetzelfde ticket is geldig. Bij buitenkomst vind je daar een kablebaan die naar het hoogste punt gaat van de berg waar je ook het kasteel vind. (niet te verwarren met de kabelbaan die van en naar Barceloneta gaat)

*Er is ook de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen vanaf La Barceloneta, Passeig Joan de Borbó / Plaça del Mar. Enkele reis: € 11,00. Retourticket: € 16,50.

Je kan ook de groene lijn L3 nemen naar plaza España, vandaar wandel je richting berg en vind je de roltrappen naar boven tot halverwege de berg. 

Wat zijn de favoriete plekken van onze gidsen in Barcelona?

 
MACBA-plein: een geweldige plek om een lokaal blikje bier te drinken dat wordt verkocht door de vele aanwezige straatverkopers en de beste skaters van de stad te bewonderen 

Bekijk op Google maps 

San Felipe Neri-plein: is een uniek plein in Barcelona, dat de naam van de gelijknamige kerk kreeg. Deze kerk was een van Gaudi’s favorieten. Bekijk op Google maps

El Forum: is een grote stedelijke ruimte waar in 2004 het Universal Forum of Cultures plaats vond. De dag van vandaag is het de perfecte plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Ook heel leuk om te gaan zwemmen in plaats de soms te drukke stranden in de zomer. Te bereiken via de gele lijn L4, afstappen in metro stop el Maresme / Forum.  Bekijk op Google maps

The Bunkers van El Carmel:is een uitkijkpunt van waaruit je de hele stad Barcelona kunt zien (360º uitzicht op de stad). Het is gelegen op de top van Turó de la Rovira in de wijk Carmel met een hoogte van 262 meter. Metrolijn 5 (blauwe lijn) nemen tot aan metrostation Carmel en dan nog 1,2 kilometer bergopwaarts lopen. Deze kun je je bijvoorbeeld nemen als je vanaf de Sagrada Familia komt. Bekijk op Google maps

Tibidabo park: Panoramisch uitkijk punt dat op 500 meter boven de zeespiegel het beste uitzicht over Barcelona biedt. Ook de thuisbasis van het oudste attractiepark van Spanje.

Hoe geraak ik boven op de berg? De leukste manier is de antieke Tram Blau, die in 1901 voor het eerst werd gebruikt. om daar te geraken neem je de bruine Lijn 7 naar het eindpunt Avinguda Tibidabo. Deze kun je nemen vanaf Plaça Catalunya, De tram brengt je naar de Funicular del Tibidabo, die je dan helemaal naar boven brengt. Dit is alleen mogelijk op dagen dat het pretpark geopend is. Kost:
Metro kaartje + Tramvia Blau €5,50 + Funicular del Tibidabo €7,70 (€4,10 als je het pretpark bezoekt)

Een alternatief voor de Tram Blau is de reguliere buslijn 196, die precies dezelfde route aflegt en waarvoor de gewone openbaar vervoerstarieven gelden.

Als je zo makkelijk mogelijk en relatief goedkoop de Tibidabo wilt bereiken, dan raden we aan om de Tibibus te nemen vanaf Plaça Catalunya, aan de kant van Rambla de Catalunya. De bus met het nummer T2A zet je af op het plein bij het pretpark bovenop de berg. Kost:
Een enkeltje kost €3, op vertoon van kaartjes voor het pretpark mag je gratis mee. De bus vertrekt vanaf 10.15 uur elke 20 minuten. LET OP: de bus rijdt enkel op dagen dat ook het pretpark geopend is. Bekijk op Google maps 

Gracia neighbourhood: was vroeger een dorp, de dag van vandaag is het mee opgeslorpt door de stad. Dit is waar de lokale bevolking graag heen gaat voor een drankje of diner. Ongeveer 25 minuten wandelen vanaf het stadscentrum . Bereikbaar met de groene lijn, afstappen in Fontana. Bekijk op Google maps.

Het Hospital de Sant Pau wordt vaak geprezen als Europa’s belangrijkste art-nouveau complex en een van de mooiste ziekenhuizen ter wereld. Het is dan ook zonder twijfel een van de mooiste en meest representatieve bezienswaardigheden van Barcelona. Het gemakkelijkste te berijken via de blauwe lijn L5, metro stop Dos de Maig / Sant Pau . Wil je het ziekenhuis te bezoeken vergeet dan niet de kaartjes voordien aan te kopen. Ideaal om het bezoek te combineren met een bezoek aan de Sgrada familia aangezien deze dicht bij elkaar liggen. Bekijk op Google maps

Het park ‘Laberint d’Horta’ met het doolhof in Barcelona: Het park is een historische tuin aangelegd aan het einde van de 18e eeuw en is het oudste nog als zodanig in gebruik zijnde park van de stad Barcelona. Het park dankt zijn naam aan het doolhof in het park en is ideaal voor een bezoek met kinderen, maar is op andere dagen ook een oase van rust in de drukke stad Barcelona. In dit park zal je vooral lokals aantreffen. Gemakkelijk te bereiken via de groene lijn L3, afstappen in Mundet, je wandelt vervolgens via de Passeig de la Vall d’Hebron richting het Velòdrom d’Horta. Een korte wandeling van ruim vijf minuten bergop. Bekijk op Google maps

 
Open chat
Hola!

Mijn naam is Perry.

Heb je nog vragen over Barcelona?

Ik help je graag verder.