fbpx

Is Barcelona een fietsstad? 

Familie op de fiets in Barcelona
Barcelona de fietsstad van Spanje

Barcelona, de fietsstad van Spanje.

Is Barcelona een fietsstad? Die vraag krijgen we wel vaker als klanten overwegen om een fietstour  te doen of denken om een fiets te huren in Barcelona. Als je denkt aan de fietssteden dan springen steden als Amsterdam of Kopenhagen wellicht direct in gedachten. Maar wist je dat Barcelona zich snel ontwikkelt als dé fietsstad van Spanje? Het is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als fietsstad maar Barcelona maakt serieuze stappen.

Wat maakt Barcelona tot een fietsstad?

Fietsen door Barcelona is een aanrader, mede dankzij dat Barcelona beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden die de gehele stad met elkaar verbinden. Hierdoor is het voor zowel locals als toeristen eenvoudiger en veiliger geworden om de stad per fiets te verkennen. Een aantal aspecten die Barcelona tot een fietsstad maken:

  • Uitgebreide fietspaden die veiligheid bieden aan fietsers.
  • Fietsverhuursystemen zoals Bicing Barcelona voor de inwoners (de bekende rode fietsen in Barcelona).
  • Evenementen en initiatieven die fietsen promoten.
  • De aangename temperaturen het hele jaar door, waardoor je altijd kunt fietsen.

Concurrentie met andere steden

Terwijl steden als Amsterdam en Kopenhagen vaak als de beste fietssteden ter wereld worden beschouwd, is Barcelona zeker bezig met een inhaalslag. De stad investeert flink in infrastructuur en fietsvriendelijke initiatieven. Het doel? Een top fietsstad worden, niet alleen in Spanje maar wereldwijd.

Het is fascinerend om te zien hoe Barcelona zichzelf herdefinieert en zich aanpast aan een meer fietsvriendelijke cultuur. De laatste jaren zijn er talloze fietscafés geopend, evenals speciale fietsroutes die speciaal zijn ontworpen voor toeristen en locals die de schoonheid van de stad willen ervaren. Deze inspanningen hebben Barcelona op de kaart gezet als een opkomende concurrent in de wereld van beste fietssteden.

Groene routes Barcelona

In een poging om de stad nog fietsvriendelijker te maken, heeft de gemeente ‘groene routes Barcelona’ geïntroduceerd. Dit zijn speciale fietspaden die parken, tuinen en andere groene ruimtes met elkaar verbinden. Tijdens het fietsen op deze leuke fietsroutes geniet je niet alleen van de stedelijke architectuur, maar ook van een stukje natuur midden in de fietsstad.

Deze groene routes zijn ideaal voor zowel de beginnende als de ervaren fietser. Ze bieden een rustige en schilderachtige tocht, weg van de drukte van het stadsverkeer. Het is een perfecte manier om even te ontsnappen aan de stadsdrukte en tegelijkertijd te genieten van het fietsen in Barcelona, de opkomende fietsstad.

Waarom Barcelona op de fiets verkennen?

Als je nog niet overtuigd bent van Barcelona als fietsstad, denk dan aan de vrijheid die je hebt als je op de fiets stapt. Geen last van files in de stad, geen gedoe met parkeren. Gewoon je fiets pakken en gaan! Je beleeft de stad op een heel andere manier en komt op plekken die je met andere vervoersmiddelen zeker mist.

Bovendien krijg je door te fietsen een gevoel van verbondenheid met de stad en haar inwoners. Je kunt stoppen wanneer je maar wilt, een gesprek aanknopen met een local of gewoon genieten van een café con leche op een zonnig terras. Fietsen in Barcelona is niet alleen een vervoersmiddel, het is een ervaring op zich. Geniet volop in deze wonderschone fietsstad.

Is Barcelona een fietsstad
Barcelona de fietsstad van Spanje

Is Barcelona een fietsstad? 

De voordelen van fietsen in Barcelona

Barcelona op de fiets verkennen is een ervaring die je niet wilt missen. Naast het feit dat de beste fietsstad is in Spanje en het een gezonde activiteit is, heeft het fietsen in Barcelona diverse voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom de tweewieler je beste vriend is in de Catalaanse fietsstad:

  • Snel vervoersmiddel: Zeg vaarwel tegen de frustrerende verkeersopstoppingen. Met de fiets vermijd je gemakkelijk het drukke stadsverkeer en glijd je langs rode lichten (maar vergeet niet de speciale fietsstoplichten te respecteren in deze fietsstad!).
  • Duurzaam: Door te fietsen draag je actief bij aan een schonere en groenere Barcelona, waardoor de stad een betere plek is voor zowel inwoners als bezoekers.
  • Het is leuk: Fietsen is een van de beste manieren om de verborgen juweeltjes van de fietsstad te ontdekken, terwijl je tegelijkertijd de frisse buitenlucht inademt.
  • Betaalbaar: Vergeet de kosten van taxi’s, bussen of parkeren. Fietsen is Barcelona niet alleen efficiënt, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. Vooral in een stad als Barcelona, waar de kosten voor openbaar vervoer en parkeren kunnen oplopen.

Fietsstad Barcelona, de beste fietsstad van Spanje: ontdek de stad met Perry Tours

Nu je weet dat Barcelona een veilige fietsstad is, is het tijd om het zelf te ervaren. En wat is er nu beter dan deze fietsstad te verkennen met een lokale gids die alle ins en outs kent? Perry Tours biedt fantastische fietstours aan waarbij je op een ontspannen manier de mooie stad verkent. Rijd op een aangenaam tempo, neem je tijd voor een fotomomentje bij elke stop en stel gerust vragen aan je Nederlandstalige gids. Of je nu met vrienden, familie of solo reist, onze tours zijn geschikt voor alle leeftijden.

Een ding is zeker: een fietstour Barcelona met Perry Tours staat garant voor plezier en unieke ervaringen! Dus waar wacht je nog op? Stap op die fiets en beleef de beste fietsstad als nooit tevoren. En ontdek gelijk waarom Barcelona bij de beste fietsstad van Europa behoort. Ken je iemand die binnenkort naar Barcelona gaat dan is een fietstour in Barcelona cadeau een aanrader.

Profiel foto Perry Janssens - Perry Tours

Hallo, ik ben Perry, stadsgids en drijvende kracht achter Perry Tours. Ik mag het levendige Barcelona al meer dan twintig jaar mijn thuis noemen en ik ben nog steeds gepassioneerd door deze stad. Na vele succesvolle jaren als stadsgids in Barcelona deel ik graag mijn passie door dagelijkse fietstours in Barcelona te organiseren voor Nederlandse en Belgische bezoekers.

Stadsgids en oprichter

Inhoudsopgave: Is Barcelona een fietsstad? 

Open Whatsapp Perry Tours
🚲 ☀️ Hola! Mijn naam is Perry. Heb je vragen over onze fietstours in Barcelona of wil je graag een reservering maken? Ik help je graag verder! 🌴🏖️